måndag 30 april 2012

Vardagsrum

En härligt grön och skön Valborgsmässoafton önskar jag er alla...................................

söndag 29 april 2012

Ute

Vilken fantastisk dag, 20 grader och det växer så det knakar i mitt rabarberland. Glad är jag för det då det inte blev mycket av det förra året. Jag är så dålig på växtligheter men vill så gärna... Idag äter vi lunch ute på altanen och sedan blir det utflykt med Wilma o Sophie. Det är föresten Wilmas stickning som ligger till höger på bordet. Hon har stickat för det vilda i helgen. Ett pannband och ett handledsband :)

lördag 28 april 2012

Emelie




Det här är Pers dotter Emelies studentlägenhet, jättemysigt på liten yta. Tänk vad åren går fort, nu har hon varit i Lund i tre och ett halvt år och utbildningen till socionom snart avklarad. Bra gjort Mimmi...

fredag 27 april 2012

Vardagsrum

Fredagskväll och vi har goaste systerdöttrarna Wilma och Sophie hos oss över helgen. Vi har gjort Ica Maxi och dom köpte blommor till Per :) Ha en härlig afton

torsdag 26 april 2012

Vardagsrum

Den gula stolen står på tur att kläs om, tror den blir mer neutral, kanske linneklädsel och svartmålat trä. Vi har två stycken likadana men den andra har jag tagit bort stoppningen på. Det blir dock höstens projekt.

onsdag 25 april 2012

Sent inlägg idag, återigen en härlig bild från hemnet. Så här skulle jag verkligen vilja ha det , gillar stolarna, det gamla skåpet och det härliga ljuset. Nu är det Bygglov som gäller, ha en härlig kväll....

tisdag 24 april 2012

Vardagsrum

Klädde om den här ikea-puffen för några år sedan så det känns som läge för något nytt nu. Jag har förstås ingen aning om vilken färg jag ska slå till med, har ju några röda eller gula inslag till vårt brunsvartbeigevita :) hem. Svåååra ställningstagande man ställs inför :)

måndag 23 april 2012

Vardagsrum

Lång dag på jobbet men så skönt att komma hem när solen fortfarande skiner. Plockade in en kvist från en vresros, så grön den redan blivit.... härligt

söndag 22 april 2012




Hemma igen efter en härlig värmlandshelg. Konstutställning och kalas, bara kul hela tiden. Mina dåliga foton gör knappast Annikas och Johannes tavlor någon rättvisa. Gå istället in och titta på deras hemsidor http://www.annikastromberg.com/ och http://www.johanneswessmark.se/ .

lördag 21 april 2012

En liten färgklick en mulen vårdag, det här modiga köket var med i Hustoppen, vilken vitaminkick.....
Idag roar vi oss hela dagen, konstutställning och kalas. Härligt :)

fredag 20 april 2012

Shopping


Har kikat runt på fina blogshopen http://www.anyhow.se/ och gjort en önskelista. Jättefina grejor tycker jag.... Ha en skön fredag

torsdag 19 april 2012

Hall

Förvaring förvaring förvaring.... hur bra är inte det? Vet inte hur det är hos andra men här hemma finns det "några" småsaker som är bra att få undan. Dom här fina askarna köpte vi på Ikea nu i helgen.

onsdag 18 april 2012

Hitttade detta otroligt vackra och harmoniska hem på hemnet. Herreguuuuuud vad snyggt. Lika snygg är jag i håret idag efter att ha varit hos frissan, bort med det gråa fram med det bruna, klippte bort några centimeter också och vips blev jag fem år yngre :)

tisdag 17 april 2012

Vardagsrum

Bild på favoritkudden, de flesta som kommer hem till oss kommenterar den och sitter sedan och klappar på den...vårt lilla husdjur :) .En dag med hagel, snö och en hel del sol men här gäller litteraturstudier för hela slanten. En liten bloggrunda måste ju också ändå hinnas med :). Nu lunch sedan tillbaka till böckerna.

måndag 16 april 2012

Före och efter




Jaaa a ... kära nån, översta bilden visar byrån som den var tidigare, svart, halvblank. Därefter följer två bilder med tre olika blå nyanser som inte alls blev som jag tänkt. Nedersta bilden visar slutresultatet, den är faktiskt matt grå och jag är helt nöjd med det :) Vad ska man säga? Jag vill ju verkligen HA någon möbel med färg... får fundera vidare så får vi se. Ha en bra kväll

söndag 15 april 2012

Vardagsrum


Ååå vilken rolig dag, jag blev så trött på att inte ha köpt "den rätta" fåtöljen så vi åkte till Ikea och köpte snurrstolen så länge. Den blir ändå bra att ha när vi byggt gäststugan. Vi "fick med oss" två bord också... Jag är så nöjd, det blev mycket luftigare och lättare tycker jag... I morgon ska ni få se den totala makeovern på den svarta skänken :). Nu ska vi ut i trädgården och plocka lite och även byta däck på bilarna, det gäller att njuta av solen här på Orust denna härliga dag.

lördag 14 april 2012


Ska idag måla vår svarta skänk för tredje gången, blev så inspirerad av ett turkost skåp jag såg vilket inte alls blev bra hos oss... ni ska få se mina katastrofala och till slut fina resultat (hoppas jag) när jag är klar. Tillsvidare kan ni njuta av ett par vackra hem från Alingsås och Örgryte som nu ligger ute på hemnet, snygg neutral bas och härliga färgklickar....jättesnyggt.

torsdag 12 april 2012

Hittade denna bild på Elle Interiör från Formexmässan, den heter Rock seat och är designad av Fredrik Färg. Jättesnygg tycker jag men letar vidare efter fåtölj till vårt hem. Jag kan verkligen aldrig bestämma mig vad vi ska ha, men rätt som det är springer vi nog på "den perfekta" :)

onsdag 11 april 2012

Matplats


Köpte Hem ljuva Hem idag och blev så inspirerad av ett reportage från ett hem i Oxie utanför Malmö, underbart läckert vardagsrum med inslag av turkos. Nu är jag jättesugen på att måla det svarta skåpet i samma färg som på tavlan (som är målad av http://www.johanneswessmark.se/ ) Hjälp mig, vad tror ni?
Ville så gärna måla ett bord i silver vilket visade sig vara svårt, det blev grått och blankt vilket känns helt ok ändå. Emma har haft bordet i Oslo men fick inte plats med det i nya lilla lägenheten, det gör sig bra till den gråa sängen i ett av sovrum här hemma, fler bilder kommer...

tisdag 10 april 2012

Hall



Det första intrycket av ett hem får man ju av hallen, så viktigt att den känns välkommnande både för en själv och för sina gäster. Har hittat några fina hos http://www.alvhemmakleri.se/ och på http://www.hemnet.se/ , båda bilderna från göteborgslägenheter. Jag är lite extra förtjust i den översta med mycket färg men den undre är sååå elegant....

måndag 9 april 2012

Kök

En sådan här kväll är som gjord för en stor kopp Ruskväder- te och Harry Potter på tv. Ha en skön kväll.....
Sitter inne och konstaterar att  regnet faller i strida strömmar idag, mysigt..... Roar mig med bilder från http://www.alvhemmakleri.se/ . Håll med om att man blir glad av den här bilden...Enkelt rum som blivit så ombonad pga färgerna...gillar skarpt 

söndag 8 april 2012

Kök


En underbar påskhelg som började med snö och övergick i solsken och salta vindar. Igår invigde vi den suveräna såskastrullen designad Johan Verde. Både snygg och väldigt bra att jobba med, ingen risk för fastbränning. Promenad i Hälleviksstrand satte kinderna i brand, det blåser men ändå så skönt..nu blir det soffläge och kanske en film...

onsdag 4 april 2012

Kikade runt på Hemnet inspiation och fann detta sovrum, jättemysigt tycker jag. Kanske väljer jag bort den rutiga delen och lägger dit något i blått och brunt. Vill nog också ha lite tjockare gardiner. Men gillar riktigt mycket ändå, ombonat och skönt att lägga sig här efter en dag på skidor. Bilden är från Åre.

tisdag 3 april 2012

Min stil





Fabriken har nu som tema "min stil". Många olika och väldigt härliga stilar kan man se där, de flesta skriver också att det är svårt att kategorisera sitt hem. Så är det hos oss också tycker jag, vete katten vad man skall kalla vår stil men vi trivs i varje fall väldigt bra.Våra småsaker har en förmåga att flytta runt stup i kvarten, så bilder tagna för en månad sen stämmer inte riktigt med hur det ser ut idag. Sen vet vi förstås inte hur det ser ut om ett år... då kanske källaren blivit vind....eller något....livet är spännande :)

måndag 2 april 2012

Toalett

Nu närmar sig påsken med stormsteg, har köpt lite vårblommor att sätta ute i krukor idag. Längtar verkligen efter vår i trädgården. Inne blir det nog inte så mycket påskpynt för oss. Vi får se vad det blir, har fått lite inspiration från alla fina bloggar som inte har så mycket traditionellt påskpynt. Jag har sett vackra fjädrar i brunt, vet bara inte var jag kan köpa dom, finns det någon som vet och kan tipsa mig?

söndag 1 april 2012

Emma

En lång och riktigt rolig dag hade vi i Oslo igår och nu är Emma inflyttad i sin lilla minitvåa. Jag har en vurm för flyttar, det är ju så kul att tänka nytt och möblera om. Resten av denna sköna söndag ska jag dock fördjupa mig i tenta som ska vara inlämnad imorgon.... åååå, inte lika roligt.